Adó 1% madármentés
Mályi Természetvédelmi Egyesület
Adószámunk: 18408623-1-05

Madármentő Adó 1 százalék, madármentés adó 1 százalék, madármentés adó 1 %, madármentő adó 1 %, Madárkórház adó 1 százalék, Madármenhely


Vegye fel a kapcsolatot az alábbi elérhetőségekkel!

A jelölőkre kattintva megjelennek az elérhetőségek

A térkép bal felső sarkában elhelyezett ikonra Madármentő Adó 1 százalék, madármentés adó 1 százalék, madármentés adó 1 %, madármentő adó 1 %, Madárkórház adó 1 százalék, Madármenhely kattintva bejön a teljes lista.

A térkép a bal alsó + - jelekkel nagyítható

A zöld határral jelölt területre kattintva a Nemzeti parkok elérhetőségeit jeleníti meg

 


Sérült madár bejelentése Mályi 40 km-es körzetében

Lehoczky Krisztián

Tel.: 06 30 689 2727

 

A madármentő állomás a Mályi Természetvédelmi Egyesület keretin belül működik. Az eltel 15 év során több száz madár és emlős fajt sikerült felnevelnünk vagy segítségünkkel a megfelelő orvosi ellátásban részesítenünk.

Az állomás mentési és tanácsadási céllal működik. Az állomás 30-40 km körzetben tud rászoruló madarakon vagy vad kisemlősökön segíteni, vagy a megfelelő helyre továbbjuttatni.

Állatorvosaink:
Dr. Puskás Gábor Mályi Állatorvosi Rendelő
Dr. Déri János Hortobágyi Madárkórház
Dr. Magos Zsuzsa Állatorvosi Rendelő Felsőzsolca


Támogassa munkánkat, bankszámlaszám:

11600006-00000000-63004951

 

 

Balkáni gerle fióka, galambfióka mesterséges etetése

 

Tavaszi időszakban sokszor előfordul, hogy valamilyen ok miatt a gerle fiókák kiesnek a fészekből. Ez lehet egy rosszul megépített fészek vagy nagyobb vihar, ami miatt kipotyognak a fiókák. 

 

Itthon maradt gólyák téli etetése

 

Több településről is jelezték felénk, hogy gólyát láttak a községben és nem tudják mit kell a madárral csinálni a téli időszakban. Annak, hogy a madár nem megy el több oka is lehet

 

 

 

 

Kicsi Héja nagy bajban!


 

Telefonos bejelentést kaptunk pénteken miszerint sérült madarat találtak Nyékládházán. A bejelentő volt olyan kedves és elhozta nekünk a madarat. A héja nagyon rossz kihűlt, kiszáradt állapotban került hozzánk. 

 

Sérült kuvik


 

Tegnap éjszaka kaptuk egy üzenetet, hogy sérült madarat találtak. Az Úr, aki megtalálta a madarat, reggel elhozta hozzánk. Gyors átvizsgálás után a gyanítható lábtörés miatt Dr. Magos Zsuzsához elvittük a madarat.

 

 

 

Füzike mentése
 

Ma délután kaptuk a hívást Sajóörösről, hogy gyenge, sérült madarat találtak. Elmentünk Sajóörösre és elhoztuk a gyenge kismadarat. 

 

Torkoska az újabb árva kis fecske
 

Ma kaptuk a hívást, hogy Miskolc belvárosában kis Molnárfecskét találtak az egyik irodaépület előtt a földön. Elmentünk a kismadárért aki éhes kiszáradt állapotban csücsült a dobozban.

 

 

 

Borsodi gólyák a Hortobágyon!
 

A mai napon három gólyát vittünk el a Hortobágyi Madárkórházba. A Miskolc Zoo-tól délelőtt elhoztunk 2 sérült madarat és Mályiban melléjük tettük az általunk mentett fiatal gólyát is.

 

Sérült lábú gólya!


 

Kora este kaptuk a hívást, hogy törött lábú gólyát találtak Múcsonyban. Egyesületünk elment Múcsonyba és ott kiderült, hogy nem törés és a sérülése már a fészekben megtörtént. 

 

 

 

Törött szárnyú gólya mentése!


 

A mai nap kaptuk a hívást, törött szárnyú fiatal gólyát találtak Szikszón. Telefonos egyeztetés után Egyesületünk elment a gólyáért. Gyors árvizsgálás után megállapítottuk, hogy bal szárnyán nyílt törés van.

 

Repülj, Delma repülj! Elengedtük a kis Molnárfecskét.


 

Az egyik szemünk sír a másik nevet. Eljött az a pillanat, amikor Delma a kis Molnárfecske elérte az a kort és tudást, amire szüksége lesz a természetben. 

 

 

 

Törött szárnyú Törpegém mentése!


 

Délután kaptuk a hívást, hogy törött szárnyú törpegémet találtak Tiszaújvárosban. Egyesületünk elment Tiszaújvárosba és gyors átvizsgálás után elhoztuk a madarat.

 

Molnárfecske mentése


 

Tegnap este kaptuk a hívást a Minimentő Állatvédőktől, hogy molnárfecske fióka a vihar miatt kiesett a fészekből. A fészek egy négyemeletes bérház tetején volt ezért a fiókát nem lehetett visszatenni a fészekbe.  

     

Sün kölykök mentése
 

Miskolcról kerültek Mályiba a Sün kölykök. A szülők 4 nap elteltével sem jelentkeztek a fészek környékén ezért kerültek egy Mályi lakoshoz. Szépen esznek, sokat játszanak és még többet alszanak.  

 

Erdei fülesbagoly fióka mentése


 

Délután 13.11-kor kaptuk a hívást a Minimentő Állatvédők tagjaitól, hogy az óvónők bagoly fiókát találtak Tiszaújváros egyik óvodájában. Egyesületünk elment Tiszaújvárosba ahol, ahogy sejteni lehetett Erdei fülesbagoly fióka csücsült a dobozban. 

     

Ablaknak csapódott Kék cinege!

 

Lakossági bejelentés alapján vonultunk ki a tópartra, kék fejű madár az ablaknak csapódott. 

 

Vörös vércse mentés MTE
 

Interneten keresztül kaptuk a hírt, hogy sérült madár „Sólyom” várja a segítséget. Radostyánból kellene mihamarabb eljuttatni a madarat a Hortobágyi Madárkórházba.