Nem várt tömeg látogatott ki az MME Bükki Helyi Csoport szervezésében megrendezett I. Miskolci Bagolylesre.



I. Miskolci Bagolyles összefoglaló kisfilm



Kicsik és nagyok egyaránt egy csodálatos szombat délutánt tudtak eltölteni a Miskolci Egyetem parkjában.


Az érdeklődők a felállított távcsövekből kémlelhették a nappalozó baglyokat, a bátrabbak pedig az Alsódobszai Hernádnémeti Természetvédelmi Kulturális és Sport Egyesület kötéltechnikai bemutatóját is kipróbálhatták.

A kiállítók között volt még az Ökológiai Intézet Környezeti Tanácsadó Irodája akik a panelekben élő denevérek életéről és megóvásáról tartottak ismertetőt.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság információs kiadványokkal, 2013 évi program füzetekkel, a panel házak felújításakor kötelezően előirt denevérmentesítés gyakorlati megvalósításával foglalkozott.

A kicsik nagy örömére lehetett kuvikot simogatni és egy nyest is megbújt a Miskolci Állatkert és Kultúrpark egyik dolgozója kabátjában.


A Miskolci Makogó Egyesület vadászgörényeit is sokan megcsodálták és a délutánra kibontakozó tömeg, Nehézy László természetfotóiból kiállított kisebb galériát is örömmel nézegették.

 


Az MME Bükki Helyi Csoportja is természetesen több bemutatóval, kiállítással és feladványokkal várta a kilátogató érdeklődőket míg a Mályi Természetvédelmi Egyesület mint háttér segítő vett részt a program lebonyolításában.

MTE

 

 

2013 Feb 21